Küldetésünk 

A Logoterápia Alapítvány és a Magyar Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Egyesület (MALTEA)  részeként tematikus szakmai társaságba szervezni azokat, akik Viktor Frankl értelemközpontú, humanista szellemiségében szeretnék gazdagítani nevelő, segítő munkájukat, hivatásukat, amit az otthoni, családi élet keretei között vagy bármilyen intézményesített formában gyakorolnak.

Célunk ezzel az, hogy a nevelők – a generációk közötti párbeszéd jegyében – az értékekre nyitott, értelmes életre tudják vezetni neveltjeiket.

Ebben az csoportban szakmai támogatást és közösséget kapnak a gyermeket otthonukban, családjukban nevelők, a köznevelésben tanító pedagógusok, és a szociális szféra azon tagjai, akik bármilyen módon a következő generációval foglalkoznak vagy önkéntes munkát végeznek.

A szakmai kapcsolati háló a rendszeres programok biztosítását (képzések, konferenciák, műhelyek, kutatások, szervezetfejlesztés, coaching) és a logopedagógiához kapcsolódó naprakész és minőségi információk megosztását jelenti, kiemelt fóruma ennek az Educast podcastmagazin és a Logoterápia és egzisztenciaanalízis Facebook-csoport.

A honlapot Kautnik András (Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium magyartanára, logoterápiás tanácsadó és személyiségfejlesztő, szaktanácsadó) szerkeszti. Kérjük, az ott megjelenő felhívásokkal, tartalmakkal kapcsolatban őt keressék a: kapcsolat@logopedagogia.hu címen.

A minőségi szakmai munka hátterét a Logoterápia Alapítvány és a Magyar Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Egyesület (MALTEA) biztosítja.

 

Beavató információk a logopedagógiáról

Az alábbi információk (videók, cikkek) a logoterápia és a logopedagógia „első körös” megismerését biztosítják. Ez nem jelenti azt, hogy „könnyű” lenne egyes források nyelvezete vagy stílusa…

Szakdolgozatok, tanulmányok

Itt a témával kapcsolatos hosszabb műveketet gyűjtöttük össze. A szakdolgozatok sok gyakrolati ötletet, vonatkozást is tartalmaznak.

Nevelésfilozófiai háttér

 

Radics Dávid: Fundamentális teológia jegyzet a gimnáziumok 12. évfolyamának hittanóriára

Radics Dávid: Fundamentális teológia jegyzet a gimnáziumok 12. évfolyamának hittanóriára

Viktor Frankl antropológiáját Radics Dávid tanári segédkönyve az európai filozófiatörténetben és a kinyilatkoztatás teológiai megközelítésében egyaránt elhelyezi, egyben rámutat, hogy ez az emberkép a modern pszichológiai gondolkodás és terápiás cselekvés alapja is lehet. Mindezt a fiatal felnőttek, 12.-es tanulók számára érthető, befogadható formában adja elő.